|
Як поєднати роботу й навчання на MBA-рівні?
|
|
| serhiikovalski | Дата: Пятница, 29 Августа 2025, 21:10 | Сообщение # 1 |
|
Рядовой
Статус: Пропал куда то...
| Хлопці, скажу чесно, я давно думав про другу освіту, але завжди зупиняло одне — як поєднати це з роботою. Коли працюєш у нормальному темпі, то ще й після офісу сидіти над книжками якось важкувато. Знайомий недавно розповів, що пішов на програму магістра менеджменту проєктів і процесів, де навчання у форматі модулів по вихідних. Каже, реально не випадаєш із життя, ще й знання швидко перекладаєш на свою роботу. Мені цікаво, чи це справді працює, бо звучить ніби ідеально, але завжди ж є підводні камені.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Пятница, 29 Августа 2025, 21:12 | Сообщение # 2 |
|
Рядовой
| Я трохи вчився за схожим графіком, і скажу — це рятівна штука. Вікенди забиті навчанням, зате робочі будні залишаються більш-менш спокійними. Головне — мати підтримку від команди чи керівника, бо інколи доведеться міняти плани. Але плюс у тому, що ти реально одразу тестуєш нові підходи в роботі. Я, наприклад, впроваджував елементи Agile вже на другому місяці курсу, і команда відчула різницю.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Пятница, 29 Августа 2025, 21:13 | Сообщение # 3 |
|
Рядовой
| Я теж свого часу шукав програму, яка не «з’їдає» весь час, і натрапив на магістратуру з менеджменту проєктів та процесів у Бізнес-школі КРОК https://bs.krok.edu.ua/magistr-menedzhmentu-proektiv-ta-procesiv/ Вона розрахована якраз для тих, хто працює повний тиждень і може виділити лише два вікенди на місяць. Старт нової групи — вже в жовтні, і тривалість всього 16 місяців, що, як на мене, цілком реально витримати. Плюс програма широка — від стратегічного планування до управління ризиками й комунікацій. Тобто не вузько, а так, щоб можна було підтягнути одразу кілька навичок.
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Пятница, 29 Августа 2025, 21:13 | Сообщение # 4 |
|
Рядовой
| От це звучить якраз те, що треба. Бо я не готовий кидати роботу заради навчання, але й тягнутись застарілими знаннями теж не хочу. Якщо все організовано так, щоб воно вкладалося в життя, тоді є сенс серйозно подумати.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Пятница, 29 Августа 2025, 21:13 | Сообщение # 5 |
|
Рядовой
| Тут головне — не відкладати, бо завжди здається, що «зараз не час». А в результаті проходить ще кілька років, і ти дивишся, як інші вже ростуть на нових посадах. Якщо графік дозволяє, то краще вже починати і поступово підтягувати рівень.
|
| |
|
|