|
Чи варто зараз йти на MBA в Україні: досвід та сумніви
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вторник, 20 Января 2026, 14:40 | Сообщение # 1 |
|
Сержант
Статус: Пропал куда то...
| Я останнім часом думаю про MBA, бо на роботі відчуваю, що топтатися на місці більше не хочу. Всі говорять, що це дорого і не завжди дає користь, а мені хочеться реально зрозуміти: чи навчання допомагає в кар’єрі, чи це просто сертифікат на стіні? Особливо дивлюсь на українські програми, бо не готовий їхати за кордон.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вторник, 20 Января 2026, 14:48 | Сообщение # 2 |
|
Сержант
| Я сам минулого року пішов на короткий MBA в Києві, і скажу чесно — спершу сумнівався. Але на практичних кейсах реально зрозумів, як будувати процеси в команді і приймати рішення стратегічно. Навіть зарплата трохи підросла, бо керівництво почало більше довіряти проектам, які я веду.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Вторник, 20 Января 2026, 14:51 | Сообщение # 3 |
|
Рядовой
| Можливо, варто подивитись на повноцінні програми, типу MBA в Бізнес-школі КРОК https://bs.krok.edu.ua/mba/ Там і практика, і міжнародні стандарти, і модульний формат для працюючих. Багато хто думає, що MBA — лише для великих компаній, але в КРОК реально можна поєднати навчання з роботою. Особливо якщо хочеш масштабувати свої навички й готувати себе до керівної посади.
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вторник, 20 Января 2026, 15:00 | Сообщение # 4 |
|
Сержант
| Цікаво, що є саме модульні формати. Тобто можна вчитися, не кидаючи роботу? Це круто, бо не хочу втрачати практику, а здобути більше системного розуміння.
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вторник, 20 Января 2026, 15:13 | Сообщение # 5 |
|
Сержант
| Так, і ще плюс — мережа контактів. На моєму потоці багато людей з різних сфер, з якими зараз радимося і обмінюємось досвідом. Для мене це виявилося не менше важливим, ніж самі лекції
|
| |
|
|