|
Як вибрати пряжу, щоб не облажатись із першим проєктом?
|
|
| serhiikovalski | Дата: Четверг, 11 Декабря 2025, 00:25 | Сообщение # 1 |
|
Рядовой
Статус: Пропал куда то...
| Хлопці, я нарешті дозрів зв’язати собі шапку — ну таку нормальну, не ту, що мама колись робила. Але зайшов у світ пряжі й завис. Оці всі “Alize”, “YarnArt”, товщина нитки, 100 грам, 300 метрів… Я сиджу й думаю, що це взагалі означає. Хочеться щось приємне на дотик і без сюрпризів після прання. Реально розібратися, чи це треба мати диплом в’язальника?
|
| |
|
|
| yuriy_hrynevsky | Дата: Четверг, 11 Декабря 2025, 00:26 | Сообщение # 2 |
|
Рядовой
| Та ні, не все так страшно. Я коли починав, теж думав, що це якась магія. Найпростіше — дивитись на склад: для шапки бери або напіввовну, або щось із акрилом, щоб не кололося. І ще важливо, щоб нитка була рівною, без пуху, бо новачкам із ним морока. Ну і колір на екрані завжди трошки бреше — це я по собі знаю.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Четверг, 11 Декабря 2025, 00:28 | Сообщение # 3 |
|
Рядовой
| У мене була така ж історія, коли робив перший снуд. Хотів одну текстуру, а приїхало щось геть інше — бо взяв, не читаючи опис. Потім знайшов нормальний магаз, де склад, товщина, фото — все без сюрпризів. Ось, дивись, тут зібрано багато видів пряжі й нормальні описи: https://vjazhuprjazhu.ua/ua/ Я звідти вже кілька разів замовляв — кольори максимально відповідають, плюс є бренди, які реально не підводили. Якщо не будеш гнатися за супер товстою ниткою, то й в’язати буде легше. І краще брати запасом — новичкам завжди не вистачає півмотка.
|
| |
|
|
| serhiikovalski | Дата: Четверг, 11 Декабря 2025, 00:37 | Сообщение # 4 |
|
Рядовой
| О, про “взяти запасом” — це прям у мою душу. Я якось намагався штани латати й різав тканину тричі, поки вистачило. Добре, що нитки дешевші за джинс. Гляну той магазин, може нарешті зберуся на шапку цього року.
|
| |
|
|
| viktorkoroviak | Дата: Четверг, 11 Декабря 2025, 17:14 | Сообщение # 5 |
|
Рядовой
| Бери щось середньої товщини — типу 100 г на 200–300 м — і не прогадаєш. А там уже підтягнешся, сам будеш іншим радити, як вибирати нитки без нервів. PS: фоточку шапки не забудь викласти!
|
| |
|
|